موشک عظیم استارشیپ از شرکت اسپیس ایکس در دومین پرتاب پس از ۸ دقیقه ارتباط خود را با زمین از دست داد. این موشک متعلق به شرکت اسپیس ایکس با مالکیت ایلان ماسک، قرار است نقشی حیاتی در برنامه آرتمیس ناسا برای بازگشت فضانوردان به ماه ایفا کند.

استارشیپ

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بی بی سی،‌ نخستین پرواز این وسیله درماه آوریل (اسفند) انجام شد که البته موفق نبود و ۴دقیقه پس از پرتاب کنترل خود را از دست داد و منفجر شد و بقایای این موشک ۱۲۰متری به خلیج مکزیک سقوط کرد. مهندسان شرکت فضایی ماسک به نام اسپیس ایکس از آن زمان تاکنون بیش از هزار تغییر در سیستم‌های استارشیپ ایجاد کرده‌اند تا آن را تبدیل یه یک موشک قابل اعتمادتر کنند اما این بار نیز قسمت بالای موشک با موفقیت از تقویت کننده جدا شد که سپس منفجر شد و تماس با موشک اصلی قطع شد.

مشخصات ماموریت برنامه‌ریزی شده به‌طور کلی مانند قبل ارسال قسمت بالایی این موشک دو مرحله‌ای بود و هدف این بود که بدون خدمه در نزدیکی کائوآی، یکی از جزایر مجمع الجزایر هاوایی، اقیانوسی فرود بیاید. اگر ماسک بتواند استارشیپ را همانطور که طراحی شده است به‌کار ببرد، انقلابی در صنعت پرتاب‌های فضایی خواهد بود.

استارشیپ درصورت موفقیت یک موشک کاملا قابل استفاده مجدد است که می‌تواند بیش از صد تن را در یک حرکت در مدار قرار دهد. شعاری که ایلان ماسک دنبال می‌کند این است: «آنقدر تست کنید و منفجر شوید تا یاد بگیرید» و مهندسان شرکت اسپیس‌ایکس او مطمئنا پس از نخستین آزمایش پرواز در آوریل درس‌های زیادی برای یادگیری داشتند.

اسپیس ایکس برای مشاهده پرتاب موفق باید از مرحله آزمایش فراتر برود. آنها همچنین باید سوخت گیری این کشتی فضایی در فضا را امتحان کنند. ناسا یک جدول زمانی فوق العاده جاه طلبانه برای آرتمیس دارد. آنها می گویند که می خواهند تا اواخر سال ۲۰۲۵ فضانوردان شان را روی سطح ماه بفرستند.

بیشتر بخوانید:

اما این آژانس فضایی ایالات متحده تأخیرهای زیادی در این برنامه داشته است و در این بین آزمایش های موشک استارشیپ هم کند تر از حد انتظار پیش می رود. بنابراین، به نظر بسیار محتمل است که بازگشت انسان به ماه با تاخیر بیشتری نسبت به آنچه برنامه ریزی شده است انجام شود. البته ناسا کاملاً به اسپیس ایکس وابسته نیست. آنها با شرکت بلو اوریجین به عنوان شرکت فضایی متعلق به جف بزوس، رقیب ماسک برای ارائه یک سیستم فرود روی ماه دیگر قرارداد دارند.

کد خبر 808459

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۹:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۷
    0 4
    اینا زمین وهوا رو نابود میکنن. چرا هیچکسی هیچکاری نمیکنه؟ چرا هرکاری دوست دارن انجام میدن هرآزمایشی میخوان میکنن؟ هیچکس مخالفت نمیکنه. بذارید ماهم آزمایش کنیم
    • araz IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۷
      2 0
      پسر جون اینا آزمایشهای دراختیار صلح بشریته واسه نابودی بشریت نیست